Ivan Pernar: U slučaju BiH postoje dvije opcije – da se raspadne ili da opstane

Preporučujemo

“Izgradnja Pelješkog mosta je ludilo, čak i da BiH nema ništa protiv, suludo je baciti dvije milijarde kuna u takav projekt. Tim više što bi i održavanje ovog mosta koštalo u milionima na godišnjem nivou”, smatra saborski zastupnik Ivan Pernar.

On je na svom Facebook profilu komentirao najave o nastavku izgradnje Pelješkog mosta, kazavši kako je Vladi Hrvatske “pametnije da izgrade na Pelješcu koji hotel ili turističko naselje, odnosno da napravi solarnu elektranu ili pročistač otpadnih voda”, kako bi trajno zaposlili ljude, prenosi radiosarajevo.ba.

- -

“Čuda bi se dala napraviti s tim novcem i projekti koji bi nosili povrat investicije. Forsiranje tog mosta isključivo je s ciljem provociranja BiH. Mislim da se u slučaju mosta ponašamo isto kao i Slovenci prema nama u Piranu i da bismo se trebali suzdržati od tog projekta, jer koristi od njega neće imati niko osim samog izvođača, koji će zaraditi milione”, istaknuo je Pernar.

On je dodao da je policija u Neumu maksimalno korektna i da ne maltretira putnike koji tamo prolaze, te da se “BiH normalno ponaša i ne čini nikakve incidente niti zagorčava život građanima Hrvatske”.

“Imajte na umu da pristalice tog mosta iz redova HDZ-a ionako zagovaraju ulazak BiH u Europsku uniju, pa ionako granice neće biti tamo, a imajući u vidu i da će trebati nekoliko godina da bi se sam most izgradio, jasno je da ni argument čekanja na granici nema smisla. U slučaju BiH postoje dvije opcije – da se raspadne ili da opstane. Ukoliko opstane postat će članica EU najkasnije do 2025. godine, a ukoliko se raspadne Neum bi pripao Hrvatskoj. U svakom slučaju most će izgubiti na važnosti i postati propala investicija”, zaključio je Pernar.

Najnovije

Efendić: Za Dodika smo znali kakav je, ali ovi naši su se godinama lažno predstavljali

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se večeras na svom Facebooku komentarom o mitingu koji je u režiji...