Udruženje “Žena-žrtva rata”: Zamjeramo Kolindi i Ahmiće i mnogo šta, a tebi draga Munira zamjeramo što si uvrijedila sve žrtve

Preporučujemo

Udruženje „Žena-žrtva rata“ šokirano je izjavom Munire Subašić, predsjednice Udruženja „Majke enklave Srebrenica i Žepa“, koja je danas rekla da ne zamjera predsjednici Hrvatske Kolindi Grabar-Kitarović zato što nije posjetila Ahmiće, te da ona govori samo o Srebrenici, jer ne zna više nigdje šta se desilo.

Mi, silovane i seksualno zlostavljane žene iz cijele Bosne i Hercegovine znamo šta se desilo i u Srebrenici, i u Ahmićima, i u Višegradu, i u Foči, i u Prijedoru, i u Sarajevu, i u Varešu, i u Dretelju, i u Heliodromu…

- -

Desio se draga Munira genocid, desili su se ratni zločini, desila se agresija na našu zajedničku nam i jedinu domovinu, desio se udruženi zločinački poduhvat za koji su u Hagu osuđeni Prlić i drugi.

Draga Munira, za razliku od tebe mi itekako zamjeramo hrvatskoj predsjednici. Zamjeramo joj što nije nikada otišla u Ahmiće. Zamjeramo joj što, ako već susjeća kao žena i majka, nije razgovarala sa silovanim bosanskim ženama i muškarcima iz brojnih bh. gradova.
Zamjeramo joj za razliku od tebe i što izmišlja teroriste u našoj zemlji, što i dalje provodi politiku Tuđmana iz 1993. godine.  Mnogo šta joj još zamjeramo.

A tebi draga Munira, na kraju, zamjeramo zbog današnje izjave. Uvrijedila si sve žrtve genocida i zločina. Uvrijedila si sve silovane i seksualno zlostavljane žene i muškarce, uvrijedila si i srebreničke majke.

(Index. ba)

Najnovije

Horde zla parolom prozvale policiju zbog zabrane navijačima Borca

Navijači Sarajeva Horde zla tokom drugog poluvremena utakmice na Koševu, gdje gostuje Borac, istakli su kratku parolu. "Najlakše zabranit'...", pisalo...