Iz Kabineta Željke Cvijanović komentirali Bidenovo pismo pa negirali Dan državnosti BiH

Preporučujemo

Iz Kabineta predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović rečeno je da se raduju nastavku saradnje sa SAD-om i vjeruju da ona može biti bolja i intenzivnija.

Podsjetimo, predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden pisao je novoizabranim članovima Predsjedništva BiH. Biden je u pismu, u ime naroda SAD-a, članovima Predsjedništva BiH i građanima Bosne i Hercegovine uputio najbolje želje povodom obilježavanja Dana državnosti – 25. novembar.

Na pitanje Srne da prokomentariraju pismo američkog predsjednika, iz Kabineta su naglasili da su “dužni da napomenu da BiH nema zakon o praznicima”.

Kazali su da 25. novembar “nije praznik u cijeloj BiH”.

“U prethodnom periodu pokušali smo to da iskomuniciramo prema stranim zemljama, a budući da nije uspjelo, dodatno nas obavezuje da nastavimo da o tome obavještavamo naše partnere izvan BiH”, rekli su u Kabinetu.

Oni su izrazili uvjerenje da će “u budućnosti dodatno unaprijediti odnose, kao i nivo razumijevanja sa SAD, u interesu BiH i SAD, i uz doprinos svih nivoa vlasti u BiH”.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...