Iz Rusije poručeno da “neće sebi pucati u nogu”

Preporučujemo

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da se Rusija rukovodi sopstvenim interesima i da neće “pucati sebi u nogu” u slučaju da zapadne zemlje nametnu gornju granicu cijena energenata.

Peskov je podsjetio na izjavu ruskog predsjednika Vladimira Putina koji je rekao da Rusija neće prodavati svoju naftu i gas takvim zemljama.

„Ovo je naš stav. Dakle, mi svoje djelovanje zasnivamo na izjavi predsjednika i možemo biti sigurni da sebi samima nećemo pucati u nogu“, rekao je Peskov.

Kako je dodao, naučili su da budu razumni i da se rukovode isključivo sopstvenim interesima.

Grupa sedam (G7) najrazvijenijih zemalja svijeta razmatra ograničenje cijene ruske nafte koja stiže morskim putem u rasponu od 65 do 70 dolara po barelu.

G7, uključujući Sjedinjene Države, EU i Australiju, trebalo bi da 5. decembra uvede ograničenje izvozne cijene za rusku naftu koja stiže morskim putem, kao dio sankcija prema Moskvi zbog rata u Ukrajini,.

Poljska, Estonija i Litvanija se zalažu za mnogo nižu graničnu cijenu od 65-70 dolara po barelu, dok Grčka, Kipar i Malta žele veću graničnu cijenu.

Najnovije

Turskoj prijeti i snježna oluja, Turkish Airlines otkazao više od 230 letova

Loši vremenski uvjeti, uključujući snijeg i temperature ispod nule, ometaju napore spasilaca koji pokušavaju izvući ljude iz ruševina. Hladan i...