- Advertisement -

Iz S BiH poručili Dodiku: O državnoj imovini nema šta da se pregovara!

Preporučujemo

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ponovo je danas izjavio da nastavlja s politikom vraćanja nadležnosti na nivo bh. entiteta RS, te da ne može prihvatiti da bude politička odluka da se RS-u oduzimaju šume i imovina, poručili su iz S BiH.

-Ne možemo da prihvatimo da to bude predmet razgovora na nivou BiH, time se mijenja suština Dejtonskog sporazuma, rekao je Dodik.

-Milorad Dodik nastavlja obmanjivati javnost čime najviše dovodi u zabludu svoje sljedbenike koji će zajedno s njim i sa građanima trpiti štetu zbog neustavnih i nezakonitih poteza koje najavljuje. Nije moguće bh. entitetu RS oduzeti državnu imovinu jer ona prosto nije u vlasništvu bh. entiteta RS, niti entitet može vratiti nadležnosti sa državnog nivoa. Dodik samo može poštovati Ustav BiH na čijem temelju su donesene i presude Ustavnog suda BiH koje jasno ističu da je vlasnik državne imovine jedino i isključivo Bosna i Hercegovina. Zbog toga pitanje vlasništva nad imovinom ne smije biti predmet bilo kakvih pregovora, stoji u saopćenju S BiH.

 

 

Pročitajte:  Vukanović isprozivao Dodika zbog odlaska u Tursku: Ne znam da li sam se sa majkom grlio kao vi sa Cavusogluom
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Parlament BiH danas o budžetu i izbornom zakonu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra principe Prijedloga zakona o budžetu...