- Advertisement -

Potvrđena optužnica protiv bivšeg premijera RS-a Aleksandra Džombića

Preporučujemo

Okružni sud u Banjoj Luci potvrdio je danas optužnicu protiv bivšeg premijera Republike Srpske Aleksandar Džombića kojom se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja.

Iz banjalučkog Okružnog suda su saopćili da je postupajući sudija za prethodno saslušanje potvrdio optužnicu Republičkog javnog tužilaštva zbog navedenog krivičnog djela.

Iz Republičkog javnog tužilaštva ranije su saopćili da je optužnica protiv Džambića podignuta u vezi s nezakonitom dodjelom kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske preduzeću Energolinija Zvornik 2012. u iznosu od 19,4 miliona KM.

Optužnicu je podiglo Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...