Iz SDP-a poručuju: Lažni dokumenti nepoznatih autora neće nam naškoditi

Preporučujemo

Povodom objavljivanja članka u kojem se tvrdi da je Socijaldemokratska partija BiH izdala upute o blaćenju političkih protivnika putem društvenih mreža, reagovali su iz ove partije.

Iz SDP-a su istakli kako se radi o potpunoj neistini.

- -

– Sadržaj članka i falsifikovani dokument su identični onima koji su objavljeni prije četiri godine, što nedvojbeno ukazuje na želju da se trenutno rukovodstvo SDP diskreditira, bez biranja sredstava i držeći se daleko od svih novinarskih standarda. Nepotpisani autor je objavio montirani sadržaj, zbog čega je prije četiri godine podnesena krivična prijava od strane SDP BiH, zbog zloupotrebe službenog memoranduma i pečata SDP-a.

Navedeni članak prvi put je objavljen u januaru 2014. godine o čemu možemo priložiti dokaze. Također, memorandum koji se pojavljuje u članku se ne koristi već tri godine, što ponovo nedvojbeno ukazuje na zlonamjerni pokušaj diskreditacije.

Zgroženi smo ovim postupkom i perfidnim pokušajem obmanjivanja, koristeći se lažnim dokumentima i starim člancima, koji se predstavljaju aktuelnim i novim.

SDP nema službu za rad na društvenim mrežama, niti izdaje naredbe o blaćenju protivnika po najgorim osnovama.

- -

Kao što javnost može prepoznati, SDP BiH vodi pozitivnu kampanju, koja se temelji na konkretnim argumentima, rješenjima i politikom stabilizacije države. U nedostatku argumentovane kritike, potezi poput ovih samo ukazuju da SDP treba nastaviti u smjeru u kojem trenutno ide.

Nakon što je tekst objavljen jučer ujutro, povučen je odmah nakon naše reakcije, što dokazuje da su oni, koji su ga prvi objavili, shvatili svoju grešku. Međutim, ovaj falsifikat su počeli koristiti i drugi, što samo ukazuje kakav je bio cilj autora i da taj cilj nije ostvaren.

Iako je krenula zvanična negativna kampanja lažnih vijesti protiv SDP-a, mi se obavezujemo da nećemo odgovarati istom mjerom, već samo istinom. Mi, u SDP-u, smatramo da nam lažni dokumenti ne mogu naškoditi, ali će reći mnogo o autorima takvih montaža – navodi se u reakciji SDP-a.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...