Izborna šutnja uoči prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica

Preporučujemo

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Živinica će se održati ove nedjelje. Biračka mjesta se otvaraju u 7, a zatvaraju u 19 sati. Izborna šutnja počinje 24 sata prije otvaranja biračkih mjesta, odnosno u 7 ujutro 27. maja i traje do zatvranja biračkih mjesta, odnosno do 19 sati 28. maja.

 

Na izborima učestvuje pet političkih subjekata – i to četiri političke stranke i jedan nezavisni kandidat. Na glasačkom listiću se nalaze imena pet kandidata.

 

U Centralni birački spisak, zaključno s podacima na dan 8. maj 2023. godine u 24, za prijevremene izbore u Živinicama upisano je ukupno 55.281 birača (redovni 54.271, pošta 991 i lično/odsustvo 19).

 

Formirano je 87 biračkih mjesta. Na terenu će raditi i pet mobilnih timova – od čega dva u Živinicama i po jedan mobilni tim u Doboj-Istoku, Tuzli i Zenici.

 

Centralna izborna komisija BiH je imenovala dva supervizora za nadgledanje zakonitosti provođenja prijevremenih izbora za gradonačelnika Živinica, te koordinaciju i blagovremeno izvještavanje Centralne izborne komisije BiH o svim relevantnim činjenicama i okolnostima.

Najnovije

Studenti iz porodica poginulih boraca i studenti bez oba roditelja koji nisu iz Sarajeva plaćat će školarinu

Studenti u Kantonu Sarajevo suočavaju se sa novim problemima. Nakon izmjene Zakona o visokom obrazovanju, diskriminisana su djeca šehida...