- Advertisement -

Izetbegović u Zetri poručio: Kada je historija razdvojila BiH i Tursku, sudbina nas je spojila

Preporučujemo

“Drago mi je vidjeti izmješane zastave Bosne i Hercegovine i Turske, dugo smo mi zajedno i dobro smo živjeli i borili se zajedno”, počeo je svoj govor u Zetri predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović povodom dolaska turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

“I kada nas je historija razdvojila, sudbina nam je bila slična. Pokušali su i Turke i Bošnjake izdvojiti od ponosa, vjere i identiteta, ali kako kaže hadis posljednjeg poslanika, svako stotinu godina bog pošalje čovjeka koji će narodu vratiti vjeru, a kada ga pošalje onda mu i pomogne, a kada mu pomogne, niko ga ne može pobijediti”, poručio je on.

Dodao je da su Bošnjaci imali Aliju Izetbegovića i da se ne može objasniti kako “smo uopšte mogli da se odbranimo, to je moglo samo božijom intervencijom i voljom”.

“A danas ne možete objasniti kako Turska uspjeva nositi ovakvo breme i težinu, toliko neprijatelja unutar sebe, na granicama, sa milionima izbjeglica o kojima skrbi”, rekao je Izetbegović.

Poručio je i da je Turskoj bog poslao Recepa Tayyipa Erdogana.

“A kada vam bog pošalje takvog čovjeka,imate obavezu da ga pomognete, da budete na pravoj strani da prevagne ta strana, malo nedostaje da prevagne, to su vaši glasovi Turaka iz Europe, budite uz svog lidera uz Tursku i pobjedu, živi bili!”, poručio je Izetbegović na kraju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Parlament BiH danas o budžetu i izbornom zakonu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra principe Prijedloga zakona o budžetu...