Izetbegović: Zenica je šampion u izvozu, a Tešanj je malo ekonomsko čudo

Preporučujemo

Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović boravio je danas u radnoj posjeti Kantonalnom odboru SDA ZDK gdje se sastao s članovima ovog odbora.

Razgovarano je o problemima i zadacima u okviru stranke, ali i o brojnim privrednim temama na području Zeničko-dobojskog kantona. Prema riječima Izetbegovića “grad Zenica i ZDK imaju jak realni sektor s rudnicima, željezarom i privatnim firmama, ali imaju i brojne probleme koji ih opterećuju”.

- -

“Zenica je šampion po izvozu, BiH u regionu bilježi najveći porast izvoza, ali ova sredina nije zadovoljna međukantonalnom raspodjelom poreza i to je tema na kojoj ćemo stranački raditi i u Parlamentu FBiH”, istakao je Izetbegović.

Izetbegović je danas posjetio i Tešanj, gdje je domaćin bio predsjednik OO SDA Tešanj Šemsudin Mehmedović.

– Ja sam uvijek respektirao Tešanj, gospodina Mehmedovića i vas koji ste sa svojih deset prstiju, bez ikakve posebne pomoći države, napravili malo ekonomsko čudo, mjesto jakih privrednika, jakih političara. Tešanj se prvi odazvao SDA-u kad smo krenuli, a kad su mnogi kalkulirali i ja tu stvar ne vidim drugačije – izjavio je Izetbegović.

Povod za posjetu je, kako je kazao, nedavno usvajanje seta zakona o akcizama, što će doprinijeti sprečavanju odlaska mladih ljudi iz BiH.

- -

(Index.ba)

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...