Izlaznost do 15 sati u Crnoj Gori veća nego 2018. godine

Preporučujemo

“Na sjeveru Crne Gore do 15 sati glasalo je 46 posto birača, u centralnoj regiji 49.2 posto dok je na jugu glasalo 37.4 posto birača” – naveli su iz CDT-a.

Na predsjedničkim izborima 2018. godine za isti vremenski period izlaznost je bila manja nego danas. Tada je do 15 sati svoje biračko pravo iskoristilo 41,9 posto građana Crne Gore.

Biračka mjesta su otvorena do 20 sati, a pobjednik izbora je onaj ko ostvari više od 50 posto glasova. Ukoliko niko ne ostvari više od 50 posto glasova za dvije sedmice će se održati drugi krug izbora.

Podsjećamo, u trci za predsjednika Crne Gore je sedam kandidata i to predsjednik Demokratske partije socijalista i aktuelni predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, Demokrata Aleksa Bečić i lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović – Stanković i influenser Jovan Jodžir Radulović.

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...