Izraelske snage na Zapadnoj obali privele 25 Palestinaca

Preporučujemo

Izraelske snage u akcijama organiziranim tokom noći na okupiranoj Zapadnoj obali priveli su 25 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Izraelska vojska saopćila je kako su Palestinci privedeni zbog učešća u terorističkim aktivnostima i upućeni su na ispitivanje.

- -

Svjedoci tvrde kako su izraelske snage u području Kuber, koje pripada gradu Ramallahu privele majku i braću palestinskog zatvorenika Asima Bergusija.

Izraelski vojnici izveli su akciju u kuću porodice Bergusi.

Asim Bergusi priveden je 8. januara pod optužbom da je ubio dva izraelska vojnika. Njegov brat Salih Bergusi ubijen je u akciji koju su izraelske snage izvele 12. januara, a bio je optužen da je odgovoran za oružani napad izveden 9. januara nedaleko od jevrejskog naselja Ofra, na Zapadnoj obali.

Izraelske snage često vrše upade na Zapadnoj obali i Istočnom Jerusalemu i pod različitim optužbama privode Palestince. Prema zvaničnim podacima palestinske strane, u izraelskim zatvorima nalazi se oko 6.000 Palestinaca, među kojima je 430 njih u administrativnom pritvoru, a 270 su maloljetnici.

Najnovije

Ademović se požalio na vrućinu: U parlamentu ne rade klima uređaji

Da i političari "muku muče" s vrućinama na radnom mjestu potvrđeno je i na današnjoj hitnoj sjednici Doma naroda...