Izručen SAD: Svećenik optužen za pedofiliju uhvaćen u Maroku nakon 26 godina bijega

Preporučujemo

Američki katolički svećenik Arthur Perrault, koji je prije 26 godina optužen za seksualno uznemiravanje nad djecom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), lociran je i uhapšen u Maroku te izručen SAD-u, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama iz izvora bliskih Ministarstvu pravde Maroka, 80-godišnji katolički svećenik optužen za pedofiliju uhapšen je ovoj zemlji nakon 26 godina bijega, te je izručen SAD-u.

Američki list “New York Times” objavio je kako je specijalni agent FBI-a James Langenberg potvrdio da su dvojica uposlenika ove agencije u četvrtak otputovala u Maroko kako bi preuzeli svećenika.

Langenberg je dodao kako je Perrault prošle godine lociran u Maroku, te da je proces izručenja SAD-u trajao oko godinu dana.

Katolički svećenik je 1992. godine optužen za pedofiliju nakon čega je pobjegao iz SAD-a. Navodi se kako je tokom 20-godišnje službe seksualno zlostavljao više maloljetnika.

Najnovije

Gužve ispred birališta, dijaspora u velikom broju izašla na izbore

Državljani Bosne i Hercegovine koji žive u inostranstvu od jutros pristižu na birališta, koja su otvorena van granica naše...