Izručen SAD: Svećenik optužen za pedofiliju uhvaćen u Maroku nakon 26 godina bijega

preporučujemo

Američki katolički svećenik Arthur Perrault, koji je prije 26 godina optužen za seksualno uznemiravanje nad djecom u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), lociran je i uhapšen u Maroku te izručen SAD-u, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema informacijama iz izvora bliskih Ministarstvu pravde Maroka, 80-godišnji katolički svećenik optužen za pedofiliju uhapšen je ovoj zemlji nakon 26 godina bijega, te je izručen SAD-u.

Američki list “New York Times” objavio je kako je specijalni agent FBI-a James Langenberg potvrdio da su dvojica uposlenika ove agencije u četvrtak otputovala u Maroko kako bi preuzeli svećenika.

Langenberg je dodao kako je Perrault prošle godine lociran u Maroku, te da je proces izručenja SAD-u trajao oko godinu dana.

Katolički svećenik je 1992. godine optužen za pedofiliju nakon čega je pobjegao iz SAD-a. Navodi se kako je tokom 20-godišnje službe seksualno zlostavljao više maloljetnika.

Najnovije

Zoran Milanović uvršten na “listu neprijatelja Ukrajine”

Zoran Milanović uvršten je u bazu podataka na ukrajinskoj stranici Mirotvorac, gdje je okvalifikovan kao "sudionik ruskih osvajanja", izjavio...