Džaferović: Pojačati sigurnosnu i vojnu saradnju BiH sa SAD-om

Preporučujemo

Šefik Džaferović, kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH najavio je da će, ukoliko bude izabran, inicirati pojačanu sigurnosnu i vojnu saradnju Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, saopšteno je iz SDA.

-SAD su veliki prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine s kojim imamo izuzetno dobru saradnju u svim oblastima. Naročito je značajna podrška koju su SAD dale u izgradnji i jačanju sigurnosnog i odbrambenog sektora u BiH.

- -

S obzirom na vrlo ozbiljne sigurnosne izazove s kojima se suočavamo, od destruktivnih politika koje prijete stabilnosti cijele regije, preko organizovanog kriminala i korupcije, do nasilnog ekstremizma i teororizma, nužno je tu saradnju podići na viši nivo.

Vjerujem da je to u interesu i BiH i SAD, jer najveći dio ozbiljnih izazova s kojima se suočavamo zahtijevaju zajednički odgovor i pojačanu saradnju u svakom smislu, a naročito u ovim specifičnim oblastima. U tom smislu pozdravljam i smatram dobrodošlom najavu značajnijeg prisustva SAD u BiH i regiji, stoji u saopštenju SDA.

(Index.ba)

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...