Izvinjenje Vučića: To što sam ja ispao glup…

Preporučujemo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izvinio se danas građanima zbog netačne izjave da u Sjedinjenim Američkim Državama svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora navodeći da je bio umoran, da nije razmislio o vjerodostojnosti tog podatka i da nije imao loše namjere.

On je na konferenciji za novinare poslije sastanka sa potpredsjednikom Indije Venkai Naiduom rekao da je taj podatak dobio od savjetnika, ali da su u pitanju podaci uzeti sa nekog šaljivog sajta, a da je bio umoran i da nije razmislio te da je “ispao glup”.

- -

“Želim da se izvinim građanima, ja sam sinoć na konferenciji za novinare govorio o nesrećama u gradjevisnkom sektoru ; koji se dešavaju svetu i rekao kako na svakih deset sekundi ginu perači prozora u Americi, a to je podatak uzet sa nekog šaljivog sajta. Nisu krivi moji savetnici, da sam malo razmislio i da nisam bio umoran shvatio bih odmah”, rekao je Vučić i dodao da je normalno grešiti.

On je za svoj tim rekao da je najbolji i da želi da ih pohvali jer mu je uvijek donosio pobjede i da će to činiti u budućnosti.

“To što sam ja ispao glup i što je to bila glupost šta da radim, bez loše namere je bilo”, istakao je Vučić.

On je juče povodom pogibije dvojice radnika na gradilištu “Beograda na vodi” rekao da u SAD na svakih deset sekundi pogine jedan perač prozora.

Najnovije

Uredba Vlade FBiH o pomoći radnicima u iznosu do 2.520 KM: Privatnici bili “škrti”, mjera bi mogla biti produžena

Prošlo je skoro pet mjeseci od donošenja Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom se omogućava poslodavcima da izvrše...