Izvori tvrde da je Netanyahu odustao od kontranapada na Iran nakon razgovora s Bidenom

Preporučujemo

Američki predsjednik Joe Biden je navodno odvratio premijera Izraela Benjamina Netanyahua od uzvraćanja napada Iranu, koji je sinoć pokrenuo raketnu paljbu i lansirao dronove.
Kako navode izraelski i američki mediji, Netanyahu je odustao od davanja zelenog svjetla za uzvratni udar na Iran, a tome je doprinio razgovor s Bidenom.
Prema izvještaju, nekoliko članova izraelskog ratnog kabineta bilo je za pokretanje napada na Iran, ali je prevagnuo argument Bidena da iranskim napadom nije pričinjena ozbiljna šteta Izraelu i izraelskom narodu.

Prema izraelskim podacima, Iran je u pravcu Izraela ispalio 185 dronova samoubica, 110 projektila, kao i 36 krstarećih projektila. glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari je saopćio kako je 99 posto projektila koje je Iran ispalio presretnuto tokom noći.

- -

Jedna od pogođenih lokacija je zračna baza Nevatim na jugu zemlje, koja već danas normalno funkcioniše, a još sinoć je objavljeno da ima povrijeđenih usljed udara, te da među njima i 10-godišnje dijete.

Inače, nakon sinoćnjeg reazgovora Bidena i Netanyahua, obojica su se oglasili, a američki predsjednik je potvrdio posvećenost Amerike sigurnosti Izraela.

Mediji su odmah nakon razgovora otkrili da Biden nije podržao ideju kontranapada te da SAD neće pomagati u bilo kakvim izraelskim udarima na Iran.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...