Izvršen izbor delegata iz Skupštine BPK-a Goražde u Dom naroda Parlamenta FBiH

Preporučujemo

Skupština Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde u nastavku konstituirajuće sjednice večeras je izvršila izbor delegata kantonalne skupštine za Dom naroda Parlamenta FBiH.

Zastupnici su glasali za ukupno sedam kandidatskih listi koje je ovjerila Centralna izborna komisija (CIK) BiH, četiri iz reda Bošnjaka, dvije iz reda Srba i jednu iz reda Hrvata.

Kada je riječ o listama iz reda Bošnjačkog naroda, lista Nezima Alagića (NiP) dobila je devet glasova, lista Aide Obuća (SDA) sedam glasova, lista Damira Žuge (SBiH) šest glasova, dok lista BH Demokrata Džebrail Bajramović nije imala glasova.

Po jedan glas dobile su kandidatske liste iz reda Srba, stranke Novi početak i zastupnice Daliborke Milović, a jedan glas dobila je Berina Fejzić, odnosno lista Bosanske narodne stranke (BNS) iz reda hrvatskog naroda.

Nakon što je Skupština BPK-a usvojila izvještaj komisije za izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH, u skladu s procedurom, izborni materijal bit će dostavljen CIK-u BiH na potvrđivanje i konačnu raspodjelu mandata.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...