Eden Hazard poručio Nijemcima: “Ovdje smo da igramo fudbal, a ne da šaljemo političke poruke”

Preporučujemo

Njemački nogometaši stavili su ruke na usta tokom zajedničkog fotografiranja uoči utakmice protiv Japana. Tako su odgovorili na Fifine prijetnje sankcijama zbog kojih su odustali od nošenja kapetanske trake duginih boja s porukom ‘OneLove’ u znak podrške promicanju i zaštiti prava homoseksualne zajednice.

Nijemci su na taj način poslali poruku kao da im je zabranjeno govoriti te iznositi svoje mišljenje u zemlji koja je domaćin ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.
FIFA je zabranila i upotrebu “One Love” kapitenske trake koju je trebao nositi i kapiten reprezentacije Belgije, Eden Hazard, ali to nije bio slučaj.

“Neugodno mi je o tome pričati. Ja sam ovdje da igram fudbal i pomalo su nam uveli zabrane. Nisam želio da započnem meč sa žutim kartonom, to bi bilo iritantno za nastavak takmičenja.
Upravo je Hazard nakon minimalne pobjede svoje reprezentacije nad Kanadom na neki način poslao otrovnu strijelicu Nijemcima koji su začepili vlastita usta.

“Da, ali su na kraju izgubili. Bolje bi bilo da to nisu uradili i da su pobijedili. Mi smo ovdje da igramo fudbal, a ne da šaljemo političke poruke.”

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...