Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja

Preporučujemo

Na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji Općine Centar i BBI banke, kojeg su potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo Amer Bukvić, u petak 9. augusta 2019. godine objavljen je javni poziv namijenjen subjektima male privrede.

Javni poziv je objavljen u dnevnim listovima „Oslobođenje“ i „Dnevni avaz“, te na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-konkursi-i-oglasi, kao i web stranici BBI banke: https://www.bbi.ba/bs/novosti/objavljen-javni-poziv-subjektima-male-privrede-sa-podrucja-opcine-centar-za-podnosenje-zahtjeva-za-odobrenje-finansiranja.

- -

Javni poziv ostaje otvoren sve do potrošnje iznosa predviđenog za subvenciju. Za potrebe ove kreditne linije BBI banka je obezbijedila 6,2 miliona konvertibilnih maraka, dok Općina Centar učestvuje sa 100 hiljada KM za subvenciju dijela profitne marže.

U javnom pozivu su navedeni kriteriji za odabir korisnika linije finansiranja te potrebna dokumentacija koju je potrebno priložiti prilikom prijave projekta. Kako je navedeno maksimalni iznosi finansiranja, sa profitnom maržom 0%, koji mogu biti maksimalno do sedam godina, je 300 hiljada maraka po privrednom subjektu, s tim da ovaj iznos može biti i veći ukoliko se radi o projektima ulaganja u infrastrukturne projekte i objekte od posebnog značaja za Općinu Centar.

Svi zainteresovani svoje prijave na javni poziv mogu dostaviti lično na protokol ili preporučenom poštom na adresu : BOSNA BANK INTERNATIONAL d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b. ili putem elektronske pošte: [email protected], sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Općine Centar Sarajevo”.

Sve dodatne informacije je moguće dobiti u najbližoj poslovnici Bosna Bank International d.d. Sarajevo, putem telefona na brojeve: 033/275-507, 033/275-555, 033/275-256. putem e-maila: [email protected] ili putem web stranice: www.bbi.ba.

- -

Javni poziv subjektima male privrede za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja

Večeri poetskog teatra u organizaciji Centra kulture i mladih

Intenzivirana izgradnja obdaništa „Razigrani dani“ i škole na Šipu

Počinje rekonstrukcija puta prema Skakavcu

Prijem za porodice šehida povodom Kurban-bajrama u Općini Centar

Općina CentarO Općini CentarNačelnikOpćinsko vijećeOpćinske službeOpćinska izborna komisijaDokumentiBudžetISO standardi i nagradeAbout MunicipalityNacionalni spomenici

Građani☎ Servisne informacijeMatični uredKulturaSportObrazovanjeMladiNevladine organizacije♲ Životna sredinaMjesne zajedniceSkloništaCentar za zdravo staranje

Najnovije

Evropska unija odobrila da se dobit od zamrznutih ruskih milijardi pošalje u Ukrajinu

Evropska unija je u utorak odobrila plan da se Ukrajini preda dobit ostvarena zamrznutom imovinom ruske centralne banke. Češki ministar...