Jedna od mjera sanacije GRAS-a: Za 0,7 KM saznajte kada vam dolaze tramvaj i trolejbus

Preporučujemo

BH Telecom ima novu opciju za stanovnike Kantona Sarajevo – uz slanje poruke, moguće je saznati kada dolazi tramvaj, autobus, trolejbus…

I dok drugi prevoznici putnika, kako lokalni tako i globalni, imaju besplatne aplikacije – za ovo zadovoljstvo možete svaki put platiti 0,07 KM sa PDV-om.

Ovo je očito jedna od mjera sanacije i reorganizacije u preduzeću GRAS-a, za koje je rečeno da daju pozitivne efekte početkom ove godine.

Tada je rečeno i da se tek radi na regulaciji javnog prevoza u svrhu redovnih linija te da je urađen početni materijal Prijedloga modifikacije (optimizacije) redova vožnje i da su potrebne dodatne korekcije.

Možda je ovo jedna od njih.

Inače, cijene gradskog prevoza u Banja Luci će biti povećane za sedam posto zbog uvođenja akciza koje otežavaju pozitivni rad kompanija, dok još uvijek nema novosti u ovom sektoru za glavni grad Bosne i Hercegovine.

GRAS je i dalje najveći dužnik u našoj zemlji na osnovu PDV-a sa dugom većim od 22 miliona maraka, mada je na zadnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo privremeni upravitelj ovog kantonalnog preduzeća Haris Gušić izjavio je da je uplaćeno milion i 371 hiljada KM na ime duga po osnovu PDV-a, pohvalivši se da je time učinjen veliki pomak u odnosu na prethodne godine, čime je javnost ostala zbunjena.

Najnovije

Požar u Konjicu još aktivan, u Neumu potrebna pomoć iz zraka

Požar na planini Žaba kod Neuma i dalje je aktivan, a za sada nema prijetnje za stanovništvo i objekte....