- Advertisement -

12 reprezentacija izborilo drugu rundu kvalifikacija za SP

Preporučujemo

Poznato je 12 reprezentacija koje su izborile drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

To su selekcije Australije, Brazila, Kanade, Dominikanske Republike, Francuske, Njemačke, Grčke, Irana, Kazahstana, Filipina, Srbije i Venecuele. Ostale reprezentacije, među kojima i BiH, će u presotala dva kola koja će se igrati 25. juna i 3. jula, tražiti kartu za svjetsku košarkašku smotru.

Iz grupe E u kojoj su Zmajevi, Francuska je sigurna, Rusija i BiH su na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, a u nezavidnoj situaciji je Belgija koja sa 0-4 ima vrlo male izglede da se izvuče.

U sljedećem kolu Belgija dočekuje Rusiju, a BiH Francusku, dok u zadnjem kolu igraju Belgija – BiH i Rusija – Francuska.

Sa sve četiri pobjede dalje su prošle reprezentacije Australije, Dominikanske Republike, Brazila, Francuske, Njemačke i Grčke, a u afričkim kvalifikacijama još nijedna selekcija nije uspjela obezbijediti mjesto u narednoj rundi, s obzirom na to da su tamo odigrana tri kola.

M. I.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Požar na sarajevskoj autopijaci

Danas je oko 14.30 sati na autopijaci u sarajevskom naselju Stup izbio požar, potvrđeno je za Oslobođenje iz Profesionalne...