12 reprezentacija izborilo drugu rundu kvalifikacija za SP

Preporučujemo

Poznato je 12 reprezentacija koje su izborile drugu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019.

To su selekcije Australije, Brazila, Kanade, Dominikanske Republike, Francuske, Njemačke, Grčke, Irana, Kazahstana, Filipina, Srbije i Venecuele. Ostale reprezentacije, među kojima i BiH, će u presotala dva kola koja će se igrati 25. juna i 3. jula, tražiti kartu za svjetsku košarkašku smotru.

Iz grupe E u kojoj su Zmajevi, Francuska je sigurna, Rusija i BiH su na omjeru od dvije pobjede i dva poraza, a u nezavidnoj situaciji je Belgija koja sa 0-4 ima vrlo male izglede da se izvuče.

U sljedećem kolu Belgija dočekuje Rusiju, a BiH Francusku, dok u zadnjem kolu igraju Belgija – BiH i Rusija – Francuska.

Sa sve četiri pobjede dalje su prošle reprezentacije Australije, Dominikanske Republike, Brazila, Francuske, Njemačke i Grčke, a u afričkim kvalifikacijama još nijedna selekcija nije uspjela obezbijediti mjesto u narednoj rundi, s obzirom na to da su tamo odigrana tri kola.

M. I.

Najnovije

Uhapšena potpredsjednica Evropskog parlamenta Eva Kaili zbog korupcije, isključena iz stranke

Potpredsjednica Evropskog parlamenta grčka političarka Eva Kaili uhapšena je u okviru istrage za korupciju. Prema još nepotvrđenim informacijama 15 političara...