Jerlagić: Vrhunac licemjerja i najgorči okus “slatkog” Upitnika EK

preporučujemo

-Danas je svojom izjavom potpredsjednica Vlade RS Srebrenka Golić samo potvrdila da se u odgovorima o popisnim podacima, nalaze popis Državne agencije za statistiku i ni od koga priznati popis entiteta Republika Srpska. Onaj isti popis koji je umanjio na desetine hiljada Bošnjaka u RS.

Ta spoznaja još više boli kada se zna da će upravo ti nepriznati popisni podaci biti osnova za raspodjele radnih mjesta u entitetskom tijelima, za ionako sve manji i manji broj Bošnjaka. Ovo je vrhunac licemjerja salonske politike i najgorči okus “slatkog” Upitnika, izjavio je Jerlagić za Index.

Podsjećamo, potpredsjednica Vlade RS Srebrenka Golić izjavila je da su odgovori Vlade RS na Upitnik EK u vezi sa spornih 200.000 popisanih Bošnjaka na proteklom popisu stanovništva poslani u skladu sa odlukom Narodne skupštine RS.

Jerlagić je bio jedan od političara koji je u spoljednje vrijeme snažno kritikovao predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića, upozoravajući da u Brisel idu dva popisa stanovništva.

(E.I.)

Najnovije

Mladi par se vratio u BiH, pokrenuli biznis i stvaraju vlastiti brend

Mladi bračni par Ana i Bojan Mandura iz Žepča, nakon skoro 10 godina provedenih u inostranstvu odlučili su se...