Srbija: Dvije žrtve hladnog vremena

Preporučujemo

Dvije osobe su nastradale uslijed hladnog vremena i veoma niskih temepratura koje su pogodile Srbiju.

Mještanin Malošišta kraj Doljevca V. M. (75), čiji je nestanak rodbina prijavila prije dva dana, pronađen je mrtav na poljskom putu, nedaleko od svog sela. Prema nezvaničnim informacijama, on je bolovao od senilne demencije, a preminuo je uslijed smrzavanja, javlja Beta.

- -

Pronašli su ga rođaci, koji su kazali da je V. M. i ranije odlazio od kuće i da zbog bolesti nije uspjevao sam da se vrati. U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da je o ovom slučaju obavješteno Više javno tužilaštvo, ali da je, pošto nije bilo sumnjivih okolnosti, tijelo pokojnika predato porodici.

Druga žrtva je 49-godišnji muškarac čije tijelo je pronađeno pored puta u bosilegradskom selu Jarešnik, potvrđeno je Južnim vestima u vranjskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, do smrti je došlo uslijed smrzavanja.

U policiji nisu željeli da iznose ostale podatke, ali je rečeno da je slučaj prijavljen u utorak oko 18 sati, te da je policija je izašla na mjesto događaj, kao i ljekar koji je konstatovao da na tijelu ne postoje tragovi nasilne smrti.

- -

O slučaju je obavješteno Više javno tužilaštvo u Vranju, ali kako saznajemo, porodica je odbila obdukciju.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...