KAKO S NAFTOM STOJE STVARI: Trgovce je jučer uznemirilo novo širenje zaraze Covidom-19

preporučujemo

Cijene nafte stabilizirale su se na međunarodnim tržištima blizu razine od 69 dolara, poduprte tijesnom opskrbom koja je ublažila zabrinutost zbog ponovnog širenja Covida-19 i njegova mogućeg utjecaja na oporavak potražnje.

Na londonskom je tržištu cijena barela porasla 22 centa u odnosu na prethodno zatvaranje, na 68.86 dolara. Jučer je zaključila trgovinu u minusu 4.97 dolara.

Na američkom se tržištu barelom danas trgovalo po 21 cent višoj cijeni, od 66.63 dolara. Jučer je zaključila trgovinu u minusu 5.39 dolara.

Trgovce je jučer uznemirilo novo širenje zaraze Covidom-19 širom svijeta i uvođenje mjera zatvaranja, koje bi mogle ponovo pogoditi potražnju upravo kada se vodeći proizvođači spremaju povećati opskrbu.

Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEC) i skupina neovisnih proizvođača na čelu s Rusijom planiraju od augusta do kraja godine povećati opskrbu za dva miliona barela dnevno kako bi obuzdali cijene i podmirili sve veću potražnju u postpandemijskom oporavku.

OPEC očekuje da potražnja za naftom ove godine porasti 6.6 posto, s težištem na drugoj polovici godine.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...