Kampanju ozvaničili u Zemaljskom muzeju: Nezavisni blok predstavio svoje kandidate

Preporučujemo

Nezavisni blok službeno je danas započeo svoju kampanju, predstavio kandidate i program u Zemaljskom muzeju u Sarajevu. Na skupu su govorili kandidat za člana Predsjedništva BiH Senad Šepić, kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Fuad Kasumović, Sadik Ahmetović kandidat za potpredsjednika RS-a, kandidat za Parlament FBiH Almir Šahinpašić, prof. dr. Kemal Dizdarević u ime nosioca listi za kantonalne skupštine, predstavnica Bloka žena Dženana Hodžić, predstavnik Bloka mladih Salih Mehić, legendarna košarkašica Razija Mujanović, te Eldin Vrače, predsjednik Snage centra koja je koalicioni partner Nezavisnog bloka.

– Nezavisni blok je službeno osnovan prije godinu dana u zgradi Parlamenta BiH. Danas, zvanično počinjemo našu kampanju za Opšte izbore sa drugog simboličnog mjesta – Zemaljski muzej je mjesto naših zajedničkih identiteta, tradicije, kulturnog naslijeđa i državotvornosti. Mi u Nezavisnom bloku smo svjesni da ako se u Bosni i Hercegovini ne nađu rješenja kojim bi se stabilno i trajno krenulo putem izgradnje zajedničkog društva, sa zajedničkim bazičnim interesima u ekonomiji, obrazovanju, nauci i kulturi, ova zemlja dugoročno neće imati nikakvu šansu – poručio je Senad Šepić.

- -

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović osvrnuo se na njegov recept pobjede protiv i onih desnih i onih lijevih, ali i onih, kako je rekao, koji gomilaju svoje bogatstvo u Crnoj Gori i Turskoj, te dodao: ”Svi će oni morati odgovarati ovoj državi. Oporezovat ćemo kladionice i tražiti ministarstva finansija i uprave za oporezivanje, pa da i mi malo budemo ‘ugroženi’… Mogu oni dovoditi autobusima sa strane svo svoje članstvo i trpati u dvorane i platiti novcem javnih preduzeća, ali narod više ne mogu prevariti. Narod čeka izbore da ih odbaci i dade šansu ljudima koji žele poštenu državu.”

Ugledni biznismen i dugogodišnji menadžer velikih kompanija, Almir Šahipašić iz Tuzle govorio je o svojim motivima ulaska u politiku i Nezavisni blok.

– Ja sam po vokaciji socijaldemokrata. Ali ove ‘socijaldemokrate’ nemaju veze sa tom idejom. Nezavisni blok i naš kandidat za Predsjedništvo Senad Šepić imaju namjeru i znaju kako zaštiti radnike, one slabog socijalnog stanja, zaštititi poljoprivrednike, borce i penzionere, a znaju kako i sačuvati našu tradiciju, vrijednosti, identitete, i tako se pravi poštena država.

U završnom obraćanju kandidat za člana Predsjedništva BiH i predsjednik Nezavisnog bloka, Senad Šepić je kazao da je dosta bilo populizma, svađe i privatizacije stranaka i institucija koje su dolazile i od lijevih i od desnih.

- -

– Okupilo nas je razumijevanje da ovako kako to rade trenutne političke elite više ne ide, da smo kao društvo i država skoro potrošili vlastitu esenciju društvenog bića, da smo na izmaku snaga, da nam ljudi odlaze, da nam je kod kuće, u Evropi i svijetu oduzeto dostojanstvo i ugled, da su naše brižljivo građene i branjene vrijednosti na udaru, kako izvana tako i iznutra, da je bilo previše prevara, već viđenih scenarija i manipulacije od strane političkih elita, te da onaj koji želi pošteno i čisto raditi za dobro države BiH mora ponuditi jednu potpuno novu politiku, nadu i rješenja, stabilizaciju i budućnost, umjesto stalnih kriza i vraćanja u prošlost. Mi nećemo iznevjeriti i zato smo uvjereni u pobjedu i da ćemo dobiti šansu da izgradimo poštenu državu!

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...