KCUS objavio informacije o smrti sedmomjesečne djevojčice, hospitalizirano 13 pacijenata

preporučujemo

Sedmomjesečna djevojčica oboljela od morbila, sa teškim plućnim komplikacijama, umrla je na Klinici za pedijatriju KCUS, saopćeno je iz ovog kliničkog centra.

– Mala pacijentica bila je hospitalizirana na Pedijatrijskoj klinici KCUS tri sedmice, od čega je dvije sedmice bila na respiratoru, gdje joj je pružena intenzivna njega.  Djevojčica nije bila vakcinisana – navodi se u saopćenju.

Dodali su da su morbili vakcinalno preventivna  bolest i žalosno je da u današnje vrijeme postoji veliki broj nevakcinisane djece.

– U KCUS-u je trenutno hospitalizirano 12  pacijenata na Klinici za infektivne bolesti, te još jedno dijete na Pedijatrijskoj klinici KCUS, koje ima teške plućne komplikacije i na respiratoru je. Svakoga dana na Kliniku za infektivne bolesti KCUS javi se više od 10 novih pacijenata sa morbilima, što je sasvim siguran znak o pojavi epidemije. Vrlo je moguće da će epidemija u narednim danima imati intenzivniju sliku – navodi se u saopćenju KCUS-a.

Najnovije

Svaka 86. osoba koja radi u Beču ima državljanstvo BiH

Kraj protekle godine obilježila je i informacija da je Austrija objavila listu deficitarnih zanimanja, te da to predstavlja priliku...