Kineski mediji: Projektili su tokom vježbe preletjeli Tajvan

Preporučujemo

Meng Xiangqing, profesor na Sveučilištu za nacionalnu obranu pridruženom kineskoj vojsci, gostovao je na kineskoj državnoj televiziji CCTV hvaleći tačnost gađanja kineskih snaga.

 

“Naše vježbe ovog su puta uključivale testove bojevog gađanja i bilo je to prvi put da su projektili preletjeli otok Tajvan”, rekao je Xiangqing.

 

Dodao je da su rakete prošle kroz zračni prostor koji gusto pokriva proturaketni sistem Patrot koji bi trebao biti ključna obrana od kineskih borbenih aviona.

 

Meng je također rekao da su ovo vježbe koje se održavaju najbliže tajvanskom otoku ikada, da su ga prvi put okrižili i da je prvi put postavljen poligon istočno od Tajvana.

 

Kineska službena novinska agencija Xinhua izvijestila je da je vojska “letjela s više od 100 ratnih zrakoplova, uključujući lovce i bombardere” tokom vježbi, kao i “preko 10 razarača i fregata”.

Najnovije

Održano pripremno ročište po Dodikovoj tužbi protiv Davora Dragičevića

Na banjalučkom Osnovnom sudu održano je pripremno ročište po tužbi Milorada Dodika protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića kojeg je predsjednik SNSD-a tužio...