Klizanje tla na Soukbunaru

Preporučujemo

Tokom jutra u petak, 12. jula 2019. godine na Soukbunaru, tačnije u Ulici boraca Zlatišta između brojeva 6 i 19 (nekadašnji dio Trebevićke ulice), u neposrednoj blizini spomen-obilježja Debelo brdo, došlo je do klizanja tla koje se obrušilo na saobraćajnicu. Pretpostavlja se da je uzrok pucanje vodovodne cijevi.

Tokom dana pripadnici Službe za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar su odmah izašli na teren kako bi se spriječile teže posljedice za okolno stanovništvo i njihove stambene objekte.

- -

Tim povodom će općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima iz nadležnih službi i direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem, kao i predstavnicima Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo danas u popodnevnim satima obići ovu lokaciju kako bi se upoznali sa situacijom i kako bi se napravili naredni koraci s ciljem zaštite stanovnika ovog dijela općine Centar i njihove imovine.

Kako je planirano, polazak predstavnika Općine Centar, KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i Zavoda za izgradnju KS je danas u 16,30 sati ispred zgrade Općine Centar.

Najnovije

Sarajka A.S. uhapšena zbog pomaganja počiniocima krivičnog djela

Sarajevska policija večeras oko 20.15 sati uhapsila je 44-godišnju ženu inicijala A.S. iz Sarajeva, zbog sumnje da je pomagala...