Kod Prijedora održana “Lažijada”: Pobjednik za najbolju laž osvojio 500 KM

Preporučujemo

Dragan Jokić iz Omarske kod Prijedora pobjednik je 27. lovačke “Lažijade”, manifestacije u kojoj se takmičari nadmeću u izmišljanju nevjerovatnih lovačkih priča, a titulu “najlažova” donio mu je događaj sa zmijom i lovcem sa drvenom nogom.

Ova jedinstvena lovačka manifestacija, koju tradicionalno organizuje Lovačko udruženje “Srndać” iz Omarske, privukla je veliki broj ljubitelja lova iz Republike Srpske i Srbije, prenosi Glas Srpske.

- -

Centralni događaj večeri, kao i svake godine, bilo je takmičenje u pričanju lovačke priče, a Jokić je dobro nasmijao sve prisutne u salonu “Peti neplan”, gdje je u subotu uveče održano ovo druženje lovaca.

Među šest ispričanih priča najbolja je bila Jokićeva, za koju tvrdi da je, osim malih detalja, potpuno istinita. On je prepričao događaj iz zajedničkog lova sa kolegom koji ima drvenu nogu. Tokom lova, kako kaže, kolegu je ujela zmija za tu drvenu nogu. Ona je počela da natiče, a kada su stigli kući, uspjeli su da od nje nacijepaju deset metara drva.

Jokić, kome je ovo prvi trijumf na “Lažijadi”, kaže da bi se u nekim drugim prilikama zamislio da je osvojio titulu “najlažova”, ali u ovoj ne.

“Sve ovo je jedan lijepi običaj, da se lovci sastanu, druže, zapjevaju i odmore od svakodnevnih obaveza”, rekao je Jokić, kojem je, osim pobjedničkog pehara, pripala i nagrada od 500 KM, prenosi radiosarajevo.ba.

- -

Predsjednik Organizacionog odbora “Lažijade” Željko Romanić izjavio je da je cilj manifestacije prvenstveno druženje.

“Ovo je već skoro tri decenije dobar “izgovor” da se okupimo, družimo, proveselimo, nasmijemo i sa ovog mjesta poručimo ljudima da nađu nekakav povod koji će ih okupiti. Jer, ovo sve je puno pozitivnog duha, bez trunke negativne energije”, rekao je Romanić.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...