Kojih firmi su vlasnici Dodikova djeca?

preporučujemo

Gorica i Igor Dodik, kćerka i sin Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine i šefa SNSD-a, obratili su saopćenjem za javnost u kojem su naveli tačan broj kompanija čiji su vlasnici, a nakon informacija koje je plasirao gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković.

U saopćenju se navodi da su u vlasništvu Gorice Dodik kompanije “Agape” Banja Luka, “Agro voće” Aleksandrovac i “Global Liberti” Laktaši, a u vlasništvu Igora Dodika “Fruit eko” Gradiška i “Global Liberti” Laktaši.

– Gradonačelnik Banje Luke posljednjih dana kontinuirano iznosi netačne podatke u vezi sa brojem kompanija u našem vlasništvu, te namjerno kreira pogrešnu i iskrivljenu sliku, izazivajući time negativne emocije i percepciju građana u vezi sa nama i našim porodicama. Kako bi javnost raspolagala tačnim i pravno valjanim informacijama naveli smo imena kompanija koje su u našem vlasništvu – ističe se u saopćenju koje su potpisali Gorica i Igor Dodik.

Oni su naglasili da će, ukoliko se i nakon ove “transparente objave istinitih podataka, nastavi za iznošenjem netačnih i neprovjerenih informacija biti primorani da istinu zaštite sudskim putem, nakon koje će sredstva iz tužbe donirati u humanitarne svrhe”.

Najnovije

Temperature u BiH rekordno visoke, a nadležni ne brinu o radnicima na otvorenom

Temperature zraka ponovo rastu. Novi toplotni val zahvatio je BiH. Jučer u Sarajevu nadmašen temperaturni apsolutni maksimum za juli...