- Advertisement -

Kompanija bh. stručnjaka osigurala investiciju od 140 miliona dolara

Preporučujemo

HTEC Group, jedna od najbrže rastućih kompanija u regionu, koja zapošljava inženjere u Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci i Bjeljini, sklopila je partnerstvo sa američkom investitorskom grupom Brighton Park Capital, koja će uložiti 140 miliona dolara u globalni rast ove kompanije za konsalting, softversko inženjerstvo i razvoj digitalnih proizvoda.

Ovo manjinsko ulaganje jedno je od najvećih u Evropi, a predstavnici HTEC Group najavljuju da će im ono omogućiti nastavak širenja kapaciteta za produktni dizajn i inženjerstvo, ali i ulaganja u organski rast te zapošljavanje i razvoj najboljih stručnjaka u jugoistočnoj Evropi.

– Brighton Park tim je impresivan. Lična reputacija, kredibilitet u industriji i prethodno iskustvo svih članova tima ono su što nas je, ispred svega, motivisalo da uđemo u ovo partnerstvo. Srećan sam što će nam se Mark Dzialga i Kevin Megan pridružiti u upravnom odboru kompanije i siguran sam da ćemo zajedno izgraditi HTEC Group u jednu od najuspešnijih tehnoloških konsultantskih kompanija na svijetu – rekao je tim povodom Aleksandar Čabrilo, jedan od osnivača i generalni direktor HTEC Group.

Iz kompanije navode kako investicija ovih razmjera svjedoči o uspjehu, kvalitetu usluge i vrijednosti koju HTEC Group donosi svojim klijentima.

Taj, kako navode, nevjerovatan iskorak na našim prostorima potvrda je stručnosti lidera i IT eksperata iz ugla svjetskih investitora, a o njegovom značaju u globalnim poslovnim okvirima dovoljno svjedoči činjenica da su vijest o partnerstvu HTEC Group i Brighton Park Capital prvi objavili najutjecajniji svjetski mediji, kao što su Reuters, Bloomberg, Business Insider…

Osnivači HTEC Group su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, gdje kompanija već dvije godine posluje, a trenutno je prisutna kroz četiri kancelarije – u Banjoj Luci, Sarajevu, Tuzli i Bijeljini. Sjedište kompanije je danas u San Francisku, svoja lokalna predstavništva i razvojne centre ima u Velikoj Britaniji, Holandiji, Švedskoj, Sloveniji i brojnim zemljama regije, koja će biti u fokusu razvoja nakon ozvaničenog partnerstva.

U ovom momentu, kompanija ima više od 250 otvorenih pozicija i aktivno zapošljava više od 70 stručnjaka mjesečno u oblastima produktnog konsaltinga, dizajna i inženjerstva na svim svojim lokacijama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...