- Advertisement -

Klub SDA: “Trojka” đake šalje u klupe, a sjednice vraća online jer im nedostaje ruku

Preporučujemo

Prijedlog ministra zdravstva Harisa Vranića da se sjednice Skupštine Kantona Sarajevo održavaju online, dok ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović donosi odluku da se učenici osnovnih i srednjih škola vrate u klupe, još je jedan dokaz potpune pogubljenosti i nefunkcionisanja vlade “Trojke” i njihove nedoraslosti za vođenje sistema kakav je Kanton Sarajevo, navodi u saopćenju Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

– Sve su prilike da nije samo Edin Forto zauzet skijanjem, već i značajan broj zastupnika “Trojke” koji u jeku najveće krize Kantona Sarajevo u posljednih 10 godina vrijeme provode na skijalištima i ekskurzijama poput odlaska na Expo i ostale sunčane svjetske turističke destinacije. Istovremeno, kriza u Sarajevu je kulminirala nestašicom plina, svakodnevnim strahom od hladnih radijatora u domovima Sarajlija i kolapsom saobraćajne i komunalne infrastrukture – navode iz ovog Kluba.

Zahtijevaju od vlade “Trojke” i njihovih zastupnika da pod hitno počnu da rade i donose smislene odluke, te da, kako se dalje navodi u saopćenju, svoje privatne odmore usklade sa teškom krizom u koju su Kanton Sarajevo doveli svojim neradom, te očigledni nedostatak ruku i većine u Skupštini KS da ne skrivaju online sjednicama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...