- Advertisement -

Komšić: HDZ ne traži nikakav kompromis nego kapitulaciju, to ide na ruku Dodiku

Preporučujemo

Hrvatski narodni sabor BiH jučer je predstavnicima SAD-a i EU uputio konačan prijedlog izmjena Izbornog zakona BiH i djelomičnih izmjena Ustava BiH. Predložene izmjene se odnose na izbor članova Predsjedništva BiH, te na imenovanje delegata u Domu naroda PSBiH i Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH.

Ovi prijedlozi u potpunosti korespondiraju sa od ranije poznatim prijedlozima HDZ-a BiH, koji govore o takozvanom legitimnom predstavljanju naroda u navedenim institucijama.

Njih za Oslobođenje prokomentirao predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željko Komšić, s obzirom da upravo njegov izbor u Predsjedništvo BiH predstavlja “trn u oku” HDZ-u i njenim satelitskim strankama.

– Nema tu ništa novo što do sada već niste mogli vidjeti. Ne traži HDZ nikakav kompromis nego kapitulaciju probosanskih opcija, ali i kapitulaciju Evropskog suda za ljudska prava. Sve to skupa samo ide na ruku Dodiku koji nastavlja sa separatističkim aktivnostima – izjavio je Komšić za Oslobođenje.za Oslobođenje.

Pročitajte:  Američki senator: Članovi Predsjedništva BiH pred nama su se častili uvredama
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

U subotu borilački spektakl u Bosanskoj dolini piramida “Pyramid Cup 2022”

Taekwondo kolektiv Bosna iz Visokog ovog vikenda organizuje Međunarodno otvoreno prvenstvo u taekwondou "Pyramid Cup 2022" Visoko, a ovaj...