- Advertisement -

Komšić: Neka se Čović prestane grliti sa ratnim zločincima, pa nek onda dijeli lekcije o jeziku mržnje

Preporučujemo

“O jeziku mržnje govori čovjek koji se grli sa presuđenim ratnim zločincima i koji ih veliča gdje god stigne i u svakoj prilici. Čovjek koji se nalazi sa one strane civilizacije i čovjek koji je međunarodni sud Ujedinjenih nacija proglasio zločinačkim nakon što je taj sud donio osuđujuću presudu zločincima koje veliča. Dobro bi bilo da Čović prvo prestane veličati presuđene ratne zločince, pa nek onda nekome djeli lekcije o jeziku mržnje”, kazao je danas predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić reagujući na navode Dragana Čovića iznesene u intervju za Deutsche Welle.

Komšić se osvrnuo i na optužbe za nacionalizam.

“Što se tiče optužbi za nacionalizam, moram reći da su to teze koje izvorno zastupaju pojedini krugovi u Sarajevu koji se očito slažu sa Čovićem. Nije im problem Čović nego ja. Kada mi kažemo da je izraz mržnje veličanje zločinaca, onda nama kažu da smo mi isto što i Čović, da je isto osuđivati zločine i veličati ih, da je isto pokloniti se žrtvama u Grabovici, te grliti se sa Darijom Koridićem i veličati Slobodana Prljaka.. Od Čovića me to ne iznenađuje, ali jeste od ovih drugih koji povlače nemoguću paralelu između to dvoje. Međutim to ide njima na čast”, rekao je Komšić.

Dodao je da je Čović taj koji Hrvate plaši Hrvatima.

“Jedini koji strahuje od Hrvata jeste Čović, i jedini koji plaši Hrvatima jeste on. Čović je taj koji se boji Hrvata koji nisu kao on, Hrvata koji ne veličaju ratne zločince. Za njega su takvi Hrvati, izdajnici, i on je taj koji svoje birače plaši Hrvatima”, rekao je Komšić.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Dr. Sven Alkalaj na čelu Diplomatskog kluba IGES-a

Institut za geopolitiku, ekonomiju i sigurnost (IGES) povodom 22. maja, dana kada je Republika Bosna i Hercegovina 1992. godine...