Komšić s ambasadorom Španije Valdemarom i počasnim građaninom Sarajeva Tintoreom

preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se s ambasadorom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Joseom Marijom Valdemorom i Juanom Marijom Tintoreom, počasnim građaninom grada Sarajeva i doživotnim počasnim predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba iz Barcelone.

Tokom razgovora istaknute su dobre i prijateljske veze Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, te je izraženo uvjerenje u nastavak odličnih odnosa.

Juan Maria Tintore je 1996. godine, na molbu tadašnjeg gradonačelnika Barcelone Pasquala Maragalla, u funkciji predsjednika RCT “Barcelona-1899”, najpoznatijeg teniskog kluba u Evropi, za kojeg je nastupao Rafael Nadal, došao u ratom razoreno Sarajevo i uspostavio saradnju s teniskim entuzijastima iz TK “TenisPro 1996” Sarajevo, a ta saradnja traje do današnjeg dana.

Rezultat te saradnje je turnir koji se ove godine održava 23. put i nalazi se u kalendaru Tennis Europe i to kao turnir I kategorije, jedini u regiji i jedan od 10 u Evropi.

Sagovornici su istakli važnost turnira za promociju grada Sarajeva i čitave Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je Kraljevini Španiji i posebno gradu Barceloni, zbog toga što su u teškim, ali i u vremenima mira, stajali i stoje uz Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obećao je podršku teniskom turniru koji se već 23 godine organizuje u Sarajevu.

Sastanku je prisustvovao i Haris Kafedžić, predsjednik Izvršnog odbora Teniskog kluba “TenisPro 1996”.

Najnovije

Vučić uručio negatoru genocida Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvijezde prvog stepena. Podsjetimo, Handke je poznat...