Komšić s ambasadorom Španije Valdemarom i počasnim građaninom Sarajeva Tintoreom

preporučujemo

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se s ambasadorom Kraljevine Španije u Bosni i Hercegovini Joseom Marijom Valdemorom i Juanom Marijom Tintoreom, počasnim građaninom grada Sarajeva i doživotnim počasnim predsjednikom Kraljevskog teniskog kluba iz Barcelone.

Tokom razgovora istaknute su dobre i prijateljske veze Bosne i Hercegovine i Kraljevine Španije, te je izraženo uvjerenje u nastavak odličnih odnosa.

Juan Maria Tintore je 1996. godine, na molbu tadašnjeg gradonačelnika Barcelone Pasquala Maragalla, u funkciji predsjednika RCT “Barcelona-1899”, najpoznatijeg teniskog kluba u Evropi, za kojeg je nastupao Rafael Nadal, došao u ratom razoreno Sarajevo i uspostavio saradnju s teniskim entuzijastima iz TK “TenisPro 1996” Sarajevo, a ta saradnja traje do današnjeg dana.

Rezultat te saradnje je turnir koji se ove godine održava 23. put i nalazi se u kalendaru Tennis Europe i to kao turnir I kategorije, jedini u regiji i jedan od 10 u Evropi.

Sagovornici su istakli važnost turnira za promociju grada Sarajeva i čitave Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić zahvalio je Kraljevini Španiji i posebno gradu Barceloni, zbog toga što su u teškim, ali i u vremenima mira, stajali i stoje uz Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić obećao je podršku teniskom turniru koji se već 23 godine organizuje u Sarajevu.

Sastanku je prisustvovao i Haris Kafedžić, predsjednik Izvršnog odbora Teniskog kluba “TenisPro 1996”.

Najnovije

Dunović poručio Čavari: Znate kako je biti marioneta, Dragan je glavni lutkar u pozorištu apsurda zvanom HDZ

Predsjednik Federacije BiH (FBiH), Marinko Čavara,  je u intervjuu za "Nezavisne novine" Milana Dunovića i Željka Komšića nazvao "lutkama...