Izvode se radovi na sanaciji ulice Sumbul česma, prethodno sanirana i Hadžijamakova

preporučujemo

U toku je djelimična sanacija kolovoznih oštećenja u ulici Sumbul česma koja se nalazi u mjesnoj zajednici Sumbuluša. Radovi se izvode na dionici od džamije Sumbuluša do raskrsnice sa ulicom Požegina.

Iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine kazali su da su radovi u završnoj fazi. “Preostalo je još saniranje oštećenja u donjem dijelu ulice, a popravlja se dionica u dužini od 158 metara”, pojasnili su.

Kako kažu iz mjesne zajednice Sumbuluša, ulica je bila u lošem stanju, najviše zbog prokopa firme “Vodovod i kanalizacija”. “Oni su to u više navrata sanirali, al bez obzira na to na nekim mjestima pojavila su se ulegnuća, a na nekima ispupčenja. Najgore je bilo kod džamije”, ističu iz Mjesne zajednice. Stanovnici Sumbuluše su izrazili zadovoljstvo urađenim poslom jer je pored sanacije u ulici Sumbul česma urađena i sanacija ulice Hadžijamakova koja se nalazi pored. Općina Stari Grad ovu sanaciju finansira sa oko 16.000 konvertibilnih maraka, a radove izvodi firma KJKP “Rad”.

Najnovije

MASKE NA OTVORENOM SU BESKORISNE: COVID-19 je vani dobilo manje od 0,1 posto zaraženih

Kada je američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) prošlog mjeseca objavio nove smjernice za nošenje maski,...