Konaković odbio Šepića: Ako uopće napusti SDA, priključit će se A-SDA

Preporučujemo

U Sarajevu je svečano obilježeno deset godina od osnivanja Stranke demokratske aktivnosti BiH (A-SDA) a prisutnim su se među ostalim obratili i general Atif Dudaković, te premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković.

“Ovaj skup je posvećen vama i vašim nastojanjima da BiH gradimo na način kako treba da je gradimo. Ova naša utakmica za BiH, po mom viđenju, ima neka dva poluvremena. U ovom prvom smo bili bolji. Silom prilika nisu se u prve redove gurali oni kojima nije bilo do funkcije jer su one tada značile odgovornost, tada su one zapale one koji su bili najbolji među nama”, rekao je Konaković navodeći kako smo u historijskoj odbrani BiH pokazali pravo lice ove zemlje, prenosi SB.

- -

U drugom poluvremenu, naveo je Konaković, nisu prijetnje više bile meci nego fotelje, funkcije, plaće, benefiti, te od tada na funkcijama nisu oni koji su najbolji među nama.

Konaković je prisutnim članovima ove stranke rekao kako je tokom ovih deset godina pratio njihov rad, te podržava način na koji su opstali, na čemu im je od srca čestitao.

Konaković je rekao prisutnima da će ovu godinu “nastaviti zajedno”.

“Mnoge zanima kako, po meni to nije bitno. Možda kroz iste partije, blokove, nezavisne liste…”, rekao je Konaković nakon čega je usljedio gromoglasni aplauz.

- -

Posljednjih dana mediji su spekulirarali da će Konaković napustiti SDA, što još uvijek nije učinio, i prikloniti se Nezavisnom bloku Senada Šepića.

Najnovije

Vladimir Orlić zvanično izabran za direktora BIA

Vlada Srbije je danas donijela rješenja o postavljenju Vladimira Orlića za direktora Bezbjednosno-informativne agencije Srbije. Saglasnost za njegovo imenovanje dao...