Konaković otkrio kako se politički educira: Wikipedijo moja, ti si meni sve

preporučujemo

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković kazao je kako termin “legitimno predstavljanje” ne postoji na “Wikipediji i drugim jezicima”, ali da tamo postoji termin “legitiman” koji se odnosi na zakonit.

Konaković je definirao “legitimno predstavljanje” u Predsjedništvu BiH, na čemu insistira HDZBiH.

– Termin “legitimno predstavljanje” ne postoji. I u Wikipediji i u drugim mjestima termin “legitiman” se odnosi na zakonit. Legitiman je izbor Željka Komšića jer mu današnji zakoni to dozvoljavaju. Da li on na pravi način predstavlja interese hrvatskog naroda? Mislim da ne. On kao pojedinac mogao je napraviti mnogo više u obavljanju te funkcije i relaksirati odnose. Oni su napravili to da je Čović gubljenjem pozicije u Predsjedništvu dobio tri puta više pozicija, što nam je Izetbegović ovih dana i prezentovao – zaključio je Konaković.

Inače, za one koje ne znaju, Wikipedia je osmišljena tako da može da je uređuje bilo ko, što je izazvalo i pohvale i kritiku, ali i stalnu polemiku jesu li podaci pouzdani. Na stranici Wikipedie piše da ona nije pouzdan izvor. Svaka informacija može biti lažna, svaki tekst može biti tekst na kojem se tek radi i koji nije završen.
– Zbog ogromnog unosa informacija lažne vijesti mogu biti objavljene i neopažene danima i mjesecima – piše na stranici.
Možda bi bilo bolje kada bi se šef NiP-a politički educirao iz relevantinih akademskih izvora, udžbenika, publikacija. Ovako, javnost je saznala napokon gdje on traži relevantne informacije, a otkrivajući to, samo je potvrdio dosadašnje tvrdnje brojnih političara i javnih ličnosti, da je on jako opasan upravo zbog svog neznanja i neobrazovanosti.

Najnovije

Dodik: Zašto je Džaferoviću ukazano onakvo gostoprimstvo u Bijeljini, to pokazuje da se nisko palo

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik nezadovoljan je načinom kojim je član Predsjedništva Šefik Džaferović...