Koran Basti bila 6 dana u smrskanom automobilu na plus 40 stepeni

Preporučujemo

Četrdesetpetogodišnja Koran Basti iz Belgije bila je zarobljena šest dana u svom prevrnutom automobilu tokom najjačeg toplotnog talasa koji je ikada pogodio Belgiju.

Ona je izgubila kontrolu nad vozilom i sletjela s puta u šumu nedaleko od grada Liježa. Porodica i prijatelji, su prijavili njen nestanak. Međutim uočili su je tek nekoliko dana nakon nesreće kada su lijepili plakate o njenom nestanku i molbi za pomoć, prenosi “Spectrum news”.

- -

Basti je rekla kako joj je tokom prve noći koju je provela u automobilu telefon neprestano zvonio, ali od bolova nije mogla da se pomjeri, niti da se javi.


“Sljedećeg dana, kada se baterija ispraznila, telefon je prestao da zvoni. Pokušala sam da vrištim kad sam čula ljude, ali očigledno niko nije mogao da me čuje” rekla je ona.

Basti tvrdi da je preživjela zahvaljujući vodi i baricama koje su se napravile uslijed nevremena koje je jednog dana pogodilo to područje, iako su temperature u Belgiji prethodnih dana prelazile i preko 40 stepeni Celzijusa.

“Najpre sam se gušila od vrućine. Zatim je tokom vikenda počela da pada kiša i to je tada bio idealan trenutak za mene, pošto sam prethodno uspjela nogom da otvorim vrata. Dvije noći sam potom morala da spavam u vodi. Bilo je hladno, sva sam se tresla ” kazala je.

- -

Basti je i opisala najteži momenat tokom boravka u smrskanom automobilu od skoro nedjelju dana.

“Najteže mi je bilo kada sam ležala na razbijenom staklu. Kada bih pokušala da se pridignem, imala bih osećaj da mi se leđa razdvajaju. Mislila sam da nikad neći izaći iz vozila i da ću da umrem” kazala je žena koja je čudom preživjela.

Od sigurne smrti su je spasile i misli o djeci i želja da preživi.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...