Kuba: Pronađena crna kutija aviona u čijem je padu poginulo 110 ljudi

Preporučujemo

U padu aviona Boeing 737 koji se srušio u petak nedugo nakon polijetanja s Međunarodnog aerodroma Jose Marti u Havani, na Kubi, poginulo je 110 ljudi, a pronađena je i crna kutija javlja Anadolu Agency (AA).

Ministar prometa Kube Adel Yzquierdo Rodriguez kazao je kako je u padu aviona koji je prema gradu Holguin prevozio 113 ljudi, poginulo 110 ljudi.

Direktor bolnice Calixto Garcia u Havani Carlos Alberto Martinez izjavio je kako su teško povrijeđene tri osobe zadržane na liječenju i da je njihovo stanje ozbiljno.

Predsjednik Kube Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez rekao je kako je formirana posebna komisija koja treba utvrditi uzrok pada aviona.

U padu vojnog aviona do kojeg je prošle godine došlo u gradu Artemisa, na Kubi poginulo je osam osoba, a u nesreći 2010. godine u kojoj je pao avion koji je letio na relaciji Santiago-Havana poginulo je 68 ljudi.

Najnovije

Lagumdžija: Oko 56 posto optuženih za ratne zločine kriju se u Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Halil Lagumdžija rekao je da nije zadovoljan stepenom riješenosti predmeta ratnih...