FOTO Lakonoga, Dugonja i Pepe sa mališanima u Čarobnoj šumi

Preporučujemo

Sarajevski mališani, njih 900 uživali su u magičnom svijetu Čarobne šume u koji ih je uvela Lakonoga. Postali su najbolji prijatelji, u svijetu koji je dječacima i djevojčicama tako blizu, a opet tako daleko.

Predstava nastala prema priči književnika za djecu i mlade Fahrudina Kučuka “Stonoga i prijatelji” koju je adaptirao za scenski ugođaj i režirao reditelj i glumac Riad Ljutović izvedena je u sarajevskom BKC-u.

- -

Glumački ansambl predvodio je istaknuti glumac mlađe generacije Armin Omerović u ulozi Dugonje, glumica Andrea Aković u ulozi Lakonoge i Filip Radovanović kao pauk Pepe.

Razigrani trojac u Čarobnoj šumi tragao je za prijateljstvom bez straha, za zajedništvom između onih koji se međusobno razlikuju, imaju druge porive i apetite, za dobrotom koja prevazilazi sve granice.

Za likovno rješenje se pobrinula na originalan način islikajući portrete aktera i dajući plakatu predstave autentičnost akademska umjetnica Sanela Husić-Musabašić.

(Index.ba)

- -

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...