Lider bosanskih Srba na RTRS-u: Nastavit ćemo sa time i niko nas ne može zaustaviti

preporučujemo

Biran sam da branim interese srpskog naroda i Republike Srpske, a ne da budem kukavica, rekao je Milorad Dodik, gostujući u programu RTRS-a.

– Štitim interese onih koji su me birali, a interes Srpske i srpskog naroda je da se provodi Dejtonski mirovni sporazum i slovo Ustava Aneksa 4 Dejtonskog sporazuma. Mislim da je to legitimno – rekao je Dodik.

Dodao je da tu nema nikakve nasilne aktivnosti i nečega što bi predstavljalo nekakvu revoluciju.

– Nastavit ćemo sa time i niko nas ne može zaustaviti – poručio je Dodik.

Istakao je da je vrijeme pokazalo da nisu potrebni organi BiH.

– U ovom trenutku na jedini legalan i legitiman način funkcioniše Republika Srpska, a mnoge to nervira i mnogi to ne žele da vide –  rekao je Dodik.

Rekao je da diplomatskim aktivnostima sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović i drugim saradnicima pokušavaju da razbiju stereotip koji se dugo zadržava u BiH o jednom, univerzalnom krivcu, i da objasne situaciju.

– I večeras je sa američkim i evropskim zvaničnicima razgovarano o tri teme koje se tiču imovine, nametnute odluke bivšeg visokog predstavnika i Izbornog zakona, o tome kako prevazići neminovino pitanje odluke bivšeg visokog predstavnika i imovine kojom se bespravno bavio Ustavni sud BiH – rekao je Dodik.

Poručio je da odluka Valentina Inzka mora biti povučena.

Pročitajte:  Bruxelles razmatra konkretne mjere protiv RS-a!

Najnovije

Mioković “potopio” Dodika: Ima obraza tražiti da se kažnjavaju oni koji Srbe nazivaju genocidnim, a na dnevnoj bazi vrijeđa Bošnjake

Dragan Mioković, penzionisani sarajevski policajac i neko ko svakodnevno komentariše aktuelnu političku situaciju u našoj zemlji, večeras se na...