Liga nacija: Zmajevi na Bilinom polju dočekuju Austriju

Preporučujemo

Fudbalska reprezentacija BiH večeras na Bilinom polju dočekuje selekciju Austrije u okviru 2. kola B3 Lige nacija.

Uz nova tri boda Zmajevi bi napravili ogroman korak ka osvajanju prvog mjesta u svojoj grupi. Do kraja grupne faze u Ligi nacija, pored večerašnjeg meča, očekuje nas domaći meč protiv Sjeverne Irske (15. oktobar) i gostovanje Austriji (15. novembar).

- -

Selektor Robert Prosinečki je na jučerašnjoj pres-konferenciji rekao da je ekipa spremna za susret sa Austrijom:

“Nakon Sjeverne Irske imali smo dva dana treninga i priprema. Odmorili smo se i spremni smo za susret sa Austrijom. Očekujem da odigramo kvalitetnu utakmicu i uz dobru atmosferu na Bilinom polju dođemo do tri boda. S obzirom na to da igramo kući težićemo da imamo loptu u posjedu, da igramo ofanzivno i dominiramo. Nadam se da ćemo imati inicijativu, za razliku od utakmice u Belfastu. Iako tada nismo bili na nivou, ipak smo pokazali karakter jer nije lako pobijediti Sjevernu Irsku na njihovom terenu. Najbitnije je da smo osvojili tri boda, a bilo bi još bolje da od sutra imamo 6”,rekao je Prosinečki.

Kapiten i napadač Zmajeva Edin Džeko rekao je da ne mogu biti zadovoljni igrom protiv Sjeverne Irske, ali da će u večerašnjem susretu pokušati promijeniti neke stvari:

“Ne možemo biti zadovoljni načinom na koji smo igrali protiv Sjeverne Irske, ali smo analizirali gdje smo griješili i pokušaćemo da promijenimo neke stvari. Međutim, potpisao bih da uvijek imamo rezultat i kada nismo na nivou. Sigurno je da ćemo pred našim navijačima igrati drugačije. Imam osjećaj da atmosfera na utakmicama nije kao prije i zato pozivam navijače da nas podrže, a mi ćemo se potruditi da na terenu pružimo najbolje od sebe i ostvarimo povoljan rezultat. Austrija je konkurent za prvo mjesto i bilo bi idealno kada bismo pobijedili”, rekao je Džeko.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...