Ljubavna drama u Njemačkoj: Državljanin BiH životno ugrožen, Srbin aktivirao ručnu bombu pa nasrnuo na bivšu ženu i njenog novog partnera nožem

Preporučujemo

Ljubavna drama u Njemačkoj završila je skoro kobno. Srbin (61) navodno je htio ubiti bivšu suprugu (42) i njezinog novog partnera (61) – državljanina Bosne i Hercegovine. Stoga je prvo bacio ručnu bombu, a zatim je na par krenuo i nožem.

Srbin u Berlin-Reinickendorfu nije mogao prihvatiti da mu je muškarac istih godina “ukrao“ ženu (42). Zakleo se na osvetu i pribjegao neobičnim sredstvima. Policija ga sada istražuje zbog pokušaja ubojstva.

U petak navečer oko 23.30 Srbin je svoju bivšu partnericu (42) – također iz Srbije – i njezinog novog dečka (61) dočekao u zasjedi ispred stambene zgrade u Pankower Allee u Reinickendorfu, piše “Bild”.

Povrijeđene su tri osobe, od kojih je jedna životno ugrožena

Kad je par izašao iz kuće s poznanikom (48), izbio je skandal. Bijesni bivši suprug aktivirao je ručnu bombu i bacio je na trojac. Nakon eksplozije , nožem je nasrnuo i na par. Prema navodima policije, potom je pobjegao u obližnji vrt.

Osumnjičeni je uhapšen. Državljanin Bosne i Hercegovine je u životnoj opasnosti, saopštila  je u subotu berlinska policija. Žrtve se nalaze u bolnici.

Stotinjak policajaca uspjelo je uhapsiti bjegunca i privesti ga. Povjerenstvo za umorstva preuzelo je istragu pokušaja ubistva.

Najnovije

Bandić: Studenti ne smiju biti ping-pong loptica između Vlade KS i Univerziteta!

Pozivam Vladu Kantona Sarajevo da interveniše i osigura izvršenje ugovora koji su studenti potpisali sa Univerzitetom u Sarajevu prije...