Hafiz iz BiH predvodio teraviju u centru New Yorka, klanjalo nekoliko hiljada vjernika

Preporučujemo

Planetarno popularni hafiz Fatih Seferagić, rodom iz Cazina, sa prebivalištem u SAD-u, predvodio je teravih-namaz na Times Squareu, u centru New Yorka.

Prije teravije, na najfrekventnijoj ulici New Yorka prvo je upriličen iftar koji je označio kraj posta za hiljade vjernika koji su prisustvovali ovom događaju, nakon čega se klanjala teravija.

“Sinoć je teravih-namaz održan u srcu New Yorka na Times Squareu, na Manhattanu. Ovo je grad koji nikad ne spava”, napisao je hafiz Farih Seferagić.

Nakon iftara klanjan je akšam namaz, a aktivnosti su nastavljene vjerskim predavanjima i učenjem Kur’ana.

“Događaj je bio prekrasan prikaz raznolikosti i jedinstva New Yorka. Pomogao je u promicanju pozitivne slike o muslimanima i islamu u široj zajednici.

Kroz takve događaje možemo srušiti barijere i potaknuti veće razumijevanje i toleranciju među ljudima različitih vjera i porijekla”, dodao je Seferagić.

Hafiz Seferagić je rođen 1. marta 1995. godine u izbjegličkoj porodici u Njemačkoj, odakle s roditeljima kao četverogodišnjak seli u Baltimore u Sjedinjene Američke Države gdje i danas živi.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...