Ljudski skeletni ostaci pronađeni u šumi kod Olova, sumnja se da pripadaju Hamidu Ferhatoviću

Preporučujemo

U šumi u blizini mjesta Čunište u Olovu, pronađeni su ljudski skeletni ostaci. Sumnja se da bi mogli pripadati Hamidu Ferhatoviću koji je nestao prije nekoliko mjeseci.

– Kolege iz Policijske stanice Olovo su zaprimile prijavu da su u šumi u blizini mjesta Čunište pronađeni ljudski skeletni ostaci. Oni su izašli na teren i potvrdili njenu tačnost. Osigurali su lokaciju.

S obzirom na to da se sumnja da bi ti posmrtni ostaci mogli pripadati nestalom Hamidu Ferhatoviću (57), istragu u tom dijelu treba da vode pripadnici Federalne uprave policije.

Oni su obaviješteni i izašli su na to mjesto sa tužiocem – kazao nam Elvedin Fišek, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Ferhatović je 30. maja, oko 10 sati ujutro napustio kuću i zaputio se u redovnu šetnju šumom i od tada mu se gubi svaki trag. Danima i mjesecima rodbina, komšije i prijatelji obilazili su šumu i rijeku Krivaju tražeći nestalog Hamida, ali bez ikakvog uspjeha. Ukazivali su na traljavost nadležnih, te na nezainteresiranost policije i Tužilaštva za ovaj slučaj.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...