MUP TK o ubistvu u Tuzli: Muškarac je ubijen nakon kraćeg sukoba, policija ispituje osumnjičenog

Preporučujemo

MUP Tuzlanskog kantona oglasio se ponovo danas o sinoćnjem ubistvu u tuzlanskom naselju Miladije.

– Sinoć oko 19,40 sati u stanu u tuzlanskom naselju Miladije, muškarac inicijala I. K. (1995) iz Tuzle usmrćen je najvjerovatnije pucanjem iz vatrenog oružja, nakon kraćeg sukoba sa osumnjičenim E. M. (1992) iz Tuzle. Osumnjičeni E. M. je uhapšen i u toku je kriminalistička obrada – saopćila je glasnogovornica MUP-a TK Adnana Sprečić.

Uviđaj na mjestu događaja obavila je sinoć dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a u saradnji sa istražiteljima Sektora kriminalističke policije MUP-a TK-a.

– Danas je obavljena obdukcija tijela preminulog I. K., a nalaz i mišljenje vještaka će biti dostavljen Tužilaštvu. Osumnjičeni će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva, te će biti donesena naredba o provođenju istrage, a on će biti ispitan na okolnosti sinoćnjeg događaja. Više informacija Tužilaštvo će biti u mogućnosti saopćiti nakon što se obave potrebne istražne radnje i vještačenja – navela je Sprečić.

Ranije je objavljeno da je osumnjičeni E. M. poznat policiji od ranije po nasilničkom ponašanju, zlostavljanju ljudi i životinja, te po konzumiranju droge. Nezvanično, ubijen je Ismar K, a uhapšen je Emin M.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...