Magacioner OS BiH iz Sokoca optužen za krađu oružja i vojne opreme

Preporučujemo

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Mladena Mijatovića, rođenog 1981. godine u mjestu Sokolac, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je tokom februara i marta 2018. godine, radeći kao magacioner, iz magacina Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, na Palama, neovlašteno otuđio vojnu opremu koja služi potrebama odbrane, s ciljem da njenim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu materijalnu korist.

Prema navodima optužnice, Mijatović je uzeo i prisvojio 27 pasivnih optičkih nišana za automatsku pušku, dva prigušivača, od kojih je jedan za automatski pištolj, a drugi za poluautomatsku snajpersku pušku koja spada u izuzetno skupu opremu za vatreno oružje, te navedenu vojnu opremu za određeni iznos novca prodavao raznim osobama na području Sokoca.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo krađa oružja i vojne opreme, iz Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Šef UN-a razočaran nakon propalog poziva na primirje u Gazi, ogorčen na Vijeće sigurnosti

Glavni sekretar UN-a Antonio Guterres izrazio je u nedjelju žaljenje zbog neuspjeha Vijeća sigurnosti UN-a da pozove na prekid...