Makron i Vučić započeli razgovore u Jelisejskoj palati

Preporučujemo

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić i predsjednik Francuske, Emanuel Makron započeli su danas u Jelisejskoj palati razgovore u četiri oka.

Šef francuske drzave dočekao je predsjednika Vučića, uz vojne počasti, prisutnu gardu, ispred Jelisejske palate, nakon čega su započeli razgovore u četiri oka.

- -

Ovaj susret dvojice predsjednika održava se u važnom trenutku, dan uoči nove runde dijaloga u Beograda i Prištine u Briselu, a prema ranijoj najavi Vučić i Makron će razgovarati o bilateralnim odnosima, naročito o ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu, sa posebnim osvrtom na briselski dijalog i evropskim integracijama Srbije.

Nakon tet-a-tet razgovora predsjednicima će se pridružiti saradnici na radnom ručku, koji predsjednik Makron priređuje u čast srpskog kolege u Jelisejskoj palati.

Poslije ručka predsjednici će se obratiti novinarima.

Posjeta predsjednika Vučića Francuskoj je od velikog značaja za Srbiju imajući u vidu da je posljednji put jedan šef države boravio u Beogradu prije 18 godina, a tada je to bio Žak Širak.

- -

Vučić je uoči odlaska u Pariz rekao da mnogo očekuje od razgovora sa predsjednikom Makronom, prenose Nezavisne novine.

“Mislim da je taj susret veoma važan za Srbiju. Nismo imali takvu komunikaciju u prethodnom periodu sa više francuskih predsjednika i njihovih srpskih kolega”, rekao je predsjednik Srbije.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...