Malverzacije u Crnoj Gori uoči izbora, policija pronašla sumnjive listiće i kopije ličnih karata

Preporučujemo

U Crnoj Gori je za sutra, 2. aprila, zakazan drugi krug predsjedničkih izbora u kojima će bitku za prevlast voditi dosadašnji lider Milo Đukanović iz DPS-a i Jakov Milatović iz pokreta “Evropa sad”.

Trenutno je u ovoj zemlji na snazi izborna tišina uoči sutrašnjeg glasanja, a čini se da je prijavljen niz neregularnosti.

Naime, kako pišu crnogorski mediji policiji i tužilaštvu u Bijelom Polju prijavljeno je da su nepoznate osobe pokušale uzeti lične karte od korisnika tamošnjeg Doma starih i drugih osoba, kako bi ih spriječili da glasaju.

Osim toga, u Bijelom Polju i u ostalim gradovima širom Crne Gore je sprovedena akcija otkrivanja i sprječavanja zloupotreba u susret sutrašnjim izborima.

Pretresano je više lokacija, a radi se na prikupljanju dokaza i izjava osoba za koje su postojale informacije da su počinile krivična djela.

Podgorička policija je u jednom od pretresa našla izborni materijal sa imenima i oznakama, dok su u drugom pronašli biračke spiskove i kopije ličnih karata. O svemu je obaviješteno i tužilaštvo.

Najnovije

Dva američka bombardera će sutra imati nizak prelet iznad Sarajeva i još nekoliko bh. gradova

Dva američka bombardera će sutra, 30. maja, od 13 do 15 sati imati nizak prelet iznad Sarajeva i još...